Välj en sida

Effektiva laserbehandlingar för snabba och synliga resultat

Generande hårväxt kan drabba alla och det kan dyka upp alltför ofta på ställen där det är mindre önskat. Detta kan ibland bero på stigande ålder eller förändringar i hormonbalansen. Många väljer att plocka med pincett, raka eller vaxa bort det. Dessvärre kan det leda till irriterade hud, kraftigare hårstrån samt en känsla av ökad behåring, effekten vid dessa metoder är dessutom kortvariga. Oavsett om Ditt problem är stort eller litet har vi kapaciteten att erbjuda olika allternativ för bästa resultat.

 

Permanent hårborttagning
med äkta laser

Många kommer till oss för behandling av oönskad eller generande hårväxt. Vi på Hudnu har lång erfarenhet av att behandla oönskad hårväxt och använder oss av marknadens främsta laserutrustning. Våra behandlingar utförs av specialutbildade hudterapeuter med bred erfarenhet inom området.

Vi har valt att använda laser, diodlaser för att ta bort hår permanent. Det är en oerhörd skillnad på de olika lasrar och IPL system som finns på marknaden. Tyvärr sitter en hel del salonger/kliniker med billiga IPL-system som inte har några publicerade studier och som dessutom inte ger de resultat de utlovat.

Ibland kommer konsumenter till oss som råkat ut för dessa dåliga system och undrar om vi kan hjälpa dem. Det kan vi, men om de kommit till oss från början så hade de sparat massor av pengar. Välj rätt från början, välj teknik med publicerade studier.

Permanent Hårborttagning med 3Wave Diodlaser

Vi har lång erfarenhet av att behandla oönskad hårväxt och använder oss av marknadens främsta laserutrustning. Våra behandlingar utförs av specialutbildade hudterapeuter med bred erfarenhet inom området.

En obligatorisk och personlig konsultation utförs före alla laserbehandlingar hos oss, då man gemensamt går igenom dina funderingar och önskemål. Baserat på det rekommenderas du därefter den behandling som är bäst lämpad just för dig, och du får även all information du behöver angående behandlingen. För hårborttagning krävs det en serie av upprepade behandlingar för att uppnå ett optimalt resultat.

Lasrar av hög kvalitet är ALLTID bättre än IPL för hårborttagning

Dessa lasrar har en fantastisk förmåga att förstöra hela hårfollikeln och hårsäcken vilket krävs för permanent hårborttagning. Oavsett om det är i ansiktet eller på kroppen så kommer du att få bättre resultat med våra lasrar än med IPL. Detta beror helt enkelt på att Lasern har en mer fokuserad energi och endast en enda ljusvåglängd som är optimerad för hårborttagning. IPL är mer som en kraftig kamerablixt med alla olika våglängder. En hel del av dessa våglängder når helt enkelt inte tillräckligt djupt ner i vävnaden.

Så här fungerar hårborttagning med Laser och IPL

Inuti ditt hårstrå finns melanin (pigment), och det är detta som ljuset från Laser eller IPL träffar och värmer upp. Men själva måltavlan är inte håret i sig utan proteinet och stamcellerna i hårfollikeln och hårsäcken. För att lyckas förstöra dessa två måltavlor krävs det att vi uppnår en temperatur på minst 72 grader Celsius. Då dör proteinet och även hela hårfollikelstrukturen och hårsäcken. Vi använder oss alltså av hårstråets pigment för att omvandla ljusenergin till värme, riktigt hög värme. Finns det för lite pigment i hårstrået så uppnår vi inte tillräckligt hög värme och resultatet uteblir. Vita, gråa och ljusa hårstrån är alltså omöjliga att behandla. Likaså är röda hårstrån mycket svårt att behandla pga att ljuset som är effektivast för hårborttagning (rött ljus) studsar bort från det röda pigmentet i det röda hårstrået.

Det finns mer hår än du kan ana!

Om du tittar på din arm så kommer du just nu bara att se ungefär en tredjedel av allt hår som huden egentligen producerar. Vi har nämligen tre faser som kallas för Anagen, Telogen och Katagen. Det mesta av det hår du just nu ser befinner sig i den Anagena (tillväxt) fasen. En del av dina hår på armen är i den Telogena (avstötning) fasen. Det innebär att du just nu inte ser allt det hår som befinner sig i den Katagena (vilo) fasen. Dessa olika faser är olika långa över hela kroppen. I ansiktet omsätts håret snabbare än på benen. Detta måste man ta hänsyn till när man tar bort hår på de olika områdena.

Hårborttagning måste få ta lite tid

Eftersom vi inte kan skynda på de olika faserna måste vi istället anpassa oss till dem och låta varje områdes viloperiod (Katagen) få verka ut innan vi kan skjuta bort håret. Det är nämligen bara hår i den aktiva växtfasen (Anagen) som vi kan förstöra. Då har håret fullständig kontakt med hårsäcken. Hårborttagning kan alltså ta allt mellan 6 – 18 månader beroende på vilket område vi behandlar. Armhålor och bikinilinjen är enklast och går snabbast. Ansiktet kräver oftast lite fler behandlingar pga att hårstråna är lite tunnare och att det ibland stimuleras av manligt könshormon. Benen och ryggen tar oftast längst tid att behandla eftersom viloperioden (Katagen) är mycket lång på dessa områden.

Får du förhinder?

Avbeställning/ombokning sker 24 timmar innan bokad behandling. Ej avbeställd tid debiteras med 80 %.

Du är alltid Välkommen att kontakta oss för att boka tid för en konsultation eller om du har några frågor